Kinder rijlessen

Bij AP Instructie kunnen kinderen zonder eigen pony de mogelijkheid krijgen om instructie en privé rijles te ontvangen op een voor de pony natuurlijke manier. Ze leren alles over de pony; communiceren, verzorging, samenwerking, gezondheid, grondwerken en natuurlijk ook rijden.

Tijdens de één op één les van 1 uur en 15 minuten begint de les al in de wei waarbij jouw zoon of dochter leert een vertrouwensband op te bouwen met de pony. Samen gaan we de pony poetsen en krijgen ze meteen waardevolle informatie over het fysieke deel van de pony. Het opzadelen en alle materialen die daarbij komen kijken behoeven soms ook enige uitleg. Ze leren echt te kijken naar de pony en wat deze aangeeft. Daarna zal er, zodra de pony en het ruitertje er klaar voor zijn, ook gereden worden of wordt er grondwerk met de pony gedaan.

Er wordt aandacht besteed aan het zelfvertrouwen en samenwerking tussen pony en kind. Hierdoor kunnen kinderen zicht beter ontwikkelen in de samenwerking met de pony. Daarnaast kan er ook gekeken worden naar de persoonlijke ontwikkeling van kinderen waar bijvoorbeeld zelfvertrouwen, assertiviteit en inlevingsvermogen verder ontplooit kunnen worden. Elke kind is anders en tijdens de lessen komen we er samen achter waar de behoefte ligt.

  • AP Instructie - Anders paardrijden
  • AP Instructie - Anders paardrijden

Meer weten over de mogelijkheden van kinder rijlessen bij AP Instructie?

Kinder rijlessen

Kinder rijlessen

Tijdens de lessen focus ik op de zachtheid van de hulpen. Hierbij hanteer ik de gedachte: zo klein mogelijk, maar zo groot als nodig. Daarbij vind ik het belangrijk om de intentie uit te leggen, ik noem dat het plannetje te maken. En zo bijvoorbeeld een overgang van galop naar draf maken met een lange teugel door uit te ademen en het plannetje in je hoofd.

Ook vind ik houding en zit erg belangrijk! Daar besteed ik veel aandacht aan en hiervoor doen we allerlei oefeningen, mijn pony’s laten ook meteen voelen of de ruiter lekker zit of niet. Als de ruiter er aan toe is kijken we ook naar het verticale evenwicht en proberen we deze te herstellen en zo naar een vallende hals te rijden, iedere les weer verbaas ik mijzelf  wat een kind al kan voelen en hoe fijn mijn pony’s dan gereden worden.

Prive Kinder rijles

40

Kinder rijles op Boy, Aurea of Hamilton onder begeleiding van Annika

  • Duur: 1 uur en 15 minuten
  • Locatie: in overleg
Maak een afspraak

Duo Kinder rijles

30

Een duo rijles onder begeleiding van Annika

  • Duur: 1 uur en 15 minuten (prijs is p.p.)
  • Locatie: In overleg
Maak een afspraak

Les grondwerken

40

Grondwerken onder begeleiding van Annika

  • Duur: 1 uur en 15 minuten
  • Locatie: in overleg
Maak een afspraak

Meer weten over de mogelijkheden van kinder rijlessen bij AP Instructie?

Mijn dochter reed inmiddels al meer dan een jaar op een manege toen ze opeens bang werd en haar zelfvertrouwen verloor. Sinds begin 2019 krijgt zij privé kinder rijles bij Annika. Annika startte eerst met grondwerken om zo het vertrouwen in zichtzelf en het vertrouwen in de pony te herstellen. Na een aantal lessen was mijn dochter zover dat ze weer wilde rijden. Haar zelfvertrouwen en plezier is weer terug. Nu zijn de rijlessen meer inhoudelijk en leert ze over haar eigen houding en het contact met de ponmy tijdens het rijden, en wordt er zelfs al getraind met Boy. Wat een vooruitgang in zo’n korte tijd. Mijn dochter leert bij Annika echt en anders paardrijden dan op de manege. Daarnaast zijn de pony’s bij AP Instructie, Boy en Atisha, absoluut geweldig.
Renate Termaat

Het gezicht achter AP Instructie

Annika Posthumus

Al vanaf 3 jaar oud wilde ik “paardrijjuf” worden. Mijn opa had een manege en een fokkerij, ook mijn ooms en mijn vader hebben allen iets met paarden. Het paardenleven is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Mijn vader gaf les en kleine ik kon niet wachten tot ik dit ook kon gaan doen.

Vanaf mijn 18e geef ik paardrijles aan anderen. Eerst heb ik bij diverse maneges op de traditionele manier les gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.  In 2014 dacht ik, dit moet toch anders kunnen. Meer op basis van gevoel. Ik vind het belangrijk om op een eerlijke en zuivere manier les te geven, waarbij altijd het welzijn van het paard op nummer 1 staat. Deze manier van trainen heb ik ook teruggevonden terug bij TAKT Academy, waar ik ook mijn vervolgopleiding heb genoten.

Sinds 2018 is mijn droom dan eindelijk uitgekomen. Mijn eigen pensionstalling in Scherpenzeel met mijn eigen pony’s, Atisha en Boy! Samen met Atisha en Boy geef ik kinderen privéles. Mijn pony’s hebben een heerlijke ruime paddock en de hele dag beschikking tot ruwvoer en voldoende  ruimte om te kunnen bewegen. Soms heb ik ook een paard of pony in training en die zijn dan ook welkom in deze gezamenlijke paddock. Ook is er soms de mogelijkheid om een paard bij mij in pension te zetten, neem hiervoor contact met mij op.

Zo klein als mogelijk, zo groot als nodig!
×