Het Gezicht achter AP Instructie

Annika Posthumus

Al vanaf 3 jaar oud wilde ik “paardrijjuf” worden. Mijn opa had een manege en een fokkerij, ook mijn ooms en mijn vader hebben allen iets met paarden. Het paardenleven is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Mijn vader gaf les en kleine ik kon niet wachten tot ik dit ook kon gaan doen.

Vanaf mijn 18e geef ik paardrijles aan anderen. Eerst heb ik bij diverse maneges op de traditionele manier les gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.  In 2014 dacht ik, dit moet toch anders kunnen. Meer op basis van gevoel. Ik vind het belangrijk om op een eerlijke en zuivere manier les te geven, waarbij altijd het welzijn van het paard op nummer 1 staat. In 2014 leerde ik Karmie Stroeve tijdens een theorieavond over “technisch paardrijden”. De informatie die ik van Karmie kreeg die avond was zo vernieuwend en was precies waar ik naar op zoek was. Zo kwam ik in contact met TAKT Academy, waar ik mijn vervolgopleiding heb genoten.

Binnen de opleidingen van TAKT Academy staat de klassieke dressuur en de wetten van de Biomechanica centraal. Dat betekent dat zij nooit voor een quick-fix gaan, maar dat zij werken aan een solide basis waarin je stap voor stap vooruitgang boekt. Dit alles om er voor te zorgen dat het paard steeds beter wordt en geen schade ondervindt aan de manier van trainen en paardrijden.

Tijdens mijn lessen bij diverse maneges ontdekte ik dat het werken met kinderen in combinatie met mijn liefde voor paarden en pony's het allerliefst doe. Op den duur merkte ik dat ik in de manege lessen niet de individuele aandacht kon geven die nodig is. Ik wilde het anders, en op de manier wat het beste bij mij past.

Sinds 2018 is mijn droom dan eindelijk uitgekomen. Mijn eigen pensionstalling in Scherpenzeel met mijn eigen pony's, Atisha en Boy! Samen met Atisha en Boy geef ik kinderen privéles. Mijn pony's hebben een heerlijke ruime paddock en de hele dag beschikking tot ruwvoer en voldoende  ruimte om te kunnen bewegen. Soms heb ik ook een paard of pony in training en die zijn dan ook welkom in deze gezamenlijke paddock. Ook is er soms de mogelijkheid om een paard bij mij in pension te zetten, neem hiervoor contact met mij op.

 

 

  • AP IAP Instructie - Anders paardrijdennstructie - Anders Paardrijden (2)
  • AP Instructie - Anders Paardrijden (3)

Meer weten over de mogelijkheden van rijinstructie of training bij AP Instructie?

Mijn dochter reed inmiddels al meer dan een jaar op een manege toen ze opeens bang werd en haar zelfvertrouwen verloor. Sinds begin 2019 krijgt zij privé kinder rijles bij Annika. Annika startte eerst met grondwerken om zo het vertrouwen in zichtzelf en het vertrouwen in de pony te herstellen. Na een aantal lessen was mijn dochter zover dat ze weer wilde rijden. Haar zelfvertrouwen en plezier is weer terug. Nu zijn de rijlessen meer inhoudelijk en leert ze over haar eigen houding en het contact met de ponmy tijdens het rijden, en wordt er zelfs al getraind met Boy. Wat een vooruitgang in zo’n korte tijd. Mijn dochter leert bij Annika echt en anders paardrijden dan op de manege. Daarnaast zijn de pony’s bij AP Instructie, Boy en Atisha, absoluut geweldig.
Renate Termaat
×