Werkwijze en Visie

Zoals veel andere instructrices ben ook ik zoekende geweest naar de werkwijze en trainingsmethodiek die het beste bij mij passen. Omdat het werken vanuit een natuurlijke communicatie met het paard bij mij altijd voorrang heeft gehad vind ik het belangrijk dit ook mee te geven tijdens mijn lessen en trainingen .Tijdens mijn opleiding bij de TAKT Acadamy heb ik deze visie kunnen omzetten naar praktische toepasbaarheid in mijn lessen. De techniek die ik bij TAKT Academy heb eigen gemaakt loopt als een rode draad door mijn werkwijze heen.

Tijdens de lessen focus ik op de zachtheid van de hulpen maar zo groot als nodig. Daarbij vind ik het belangrijk om de intentie uit te leggen, ik noem dat het plannetje te maken. En zo bijvoorbeeld een overgang van galop naar draf maken met een lange teugel door uit te ademen en het plannetje in je hoofd.

Ook vind ik houding en zit erg belangrijk en daar besteed ik veel aandacht aan en hiervoor doen we allerlei oefeningen, mijn pony’s laten ook meteen voelen of de ruiter lekker zit of niet. Als de ruiter er aan toe is kijken we ook naar het verticale evenwicht en proberen we deze te herstellen en zo naar een vallende hals te rijden, iedere les weer verbaas ik mijzelf  wat een kind al kan voelen en hoe fijn mijn pony’s dan gereden worden.

Meer weten over de aanpak en instructie van AP Instructie?

Het gezicht achter AP Instructie

Annika Posthumus

Al vanaf 3 jaar oud wilde ik “paardrijjuf” worden. Mijn opa had een manege en een fokkerij, ook mijn ooms en mijn vader hebben allen iets met paarden. Het paardenleven is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Mijn vader gaf les en kleine ik kon niet wachten tot ik dit ook kon gaan doen.

Vanaf mijn 18e geef ik paardrijles aan anderen. Eerst heb ik bij diverse maneges op de traditionele manier les gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.  In 2014 dacht ik, dit moet toch anders kunnen. Meer op basis van gevoel. Ik vind het belangrijk om op een eerlijke en zuivere manier les te geven, waarbij altijd het welzijn van het paard op nummer 1 staat. Deze manier van trainen heb ik ook teruggevonden terug bij TAKT Academy, waar ik ook mijn vervolgopleiding heb genoten.

Sinds 2018 is mijn droom dan eindelijk uitgekomen. Mijn eigen pensionstalling in Scherpenzeel met mijn eigen pony’s, Atisha en Boy! Samen met Atisha en Boy geef ik kinderen privéles. Mijn pony’s hebben een heerlijke ruime paddock en de hele dag beschikking tot ruwvoer en voldoende  ruimte om te kunnen bewegen. Soms heb ik ook een paard of pony in training en die zijn dan ook welkom in deze gezamenlijke paddock. Ook is er soms de mogelijkheid om een paard bij mij in pension te zetten, neem hiervoor contact met mij op.

Zo klein als mogelijk, zo groot als nodig!
×