Trainen van paarden of pony's

Naast instructie aan ruiter en paard train ik ook paarden van anderen. Dit kunnen paarden of pony's zijn met een probleem of die verder getraind moeten worden in bepaalde vaardigheden. Samen met de eigenaar stel ik het doel en de intensiteit van de training vast.

De eigenaar of de ruiter zal soms direct al of anders op een later moment betrokken worden bij de training. Hiermee kan ik ook de eigenaar of de ruiter bepaalde vaardigheden leren die ik tijdens de training bij het paard of de pony wordt geïntroduceerd. Zo voorkom je dat het paard, eenmaal volledig in de handen van de eigenaar, zijn geleerde vaardigheden weer verliest.

 

Trainen paard ap instructie

Training paard of pony op locatie

45

Training op locatie

  • Duur: max. 1 uur
  • Locatie: eigen locatie
  • € 0,21 per km reiskosten (vanaf 20 km)
Neem contact op

Meer weten over de trainingsmogelijkheden van AP Instructie?

Inmiddels ruim een half jaar ontzettend blij met de lessen van Annika van AP Instructie! Mijn dochter heeft hier al zoveel geleerd. En zeker heeft ze nu niet alleen veel beter leren rijden maar heeft ze ook geleerd dat paardrijden niet alleen op de rug van een pony zitten is. Ze leert hoe met pony's om te gaan, respect voor ze te hebben en hoe je ze moet verzorgen. Haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Annika is duidelijk, kan uitleg geven die elk kind begrijpt en is heel geduldig. Je hebt paardrijden en paardrijden en bij AP Instructie leer je écht paardrijden!
Nouschka van Empelen

Het gezicht achter AP Instructie

Annika Posthumus

Al vanaf 3 jaar oud wilde ik “paardrijjuf” worden. Mijn opa had een manege en een fokkerij, ook mijn ooms en mijn vader hebben allen iets met paarden. Het paardenleven is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Mijn vader gaf les en kleine ik kon niet wachten tot ik dit ook kon gaan doen.

Vanaf mijn 18e geef ik paardrijles aan anderen. Eerst heb ik bij diverse maneges op de traditionele manier les gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.  In 2014 dacht ik, dit moet toch anders kunnen. Meer op basis van gevoel. Ik vind het belangrijk om op een eerlijke en zuivere manier les te geven, waarbij altijd het welzijn van het paard op nummer 1 staat. Deze manier van trainen heb ik ook teruggevonden terug bij TAKT Academy, waar ik ook mijn vervolgopleiding heb genoten.

Sinds 2018 is mijn droom dan eindelijk uitgekomen. Mijn eigen pensionstalling in Scherpenzeel met mijn eigen pony’s, Atisha en Boy! Samen met Atisha en Boy geef ik kinderen privéles. Mijn pony’s hebben een heerlijke ruime paddock en de hele dag beschikking tot ruwvoer en voldoende  ruimte om te kunnen bewegen. Soms heb ik ook een paard of pony in training en die zijn dan ook welkom in deze gezamenlijke paddock. Ook is er soms de mogelijkheid om een paard bij mij in pension te zetten, neem hiervoor contact met mij op.

Zo klein als mogelijk, zo groot als nodig!
×