Rij instructie op locatie

Als gediplomeerd instructrice begeleid ik paardeneigenaren en hun paard of pony naar een fijne en succesvolle samenwerking. Tijdens de lessen van maximaal 1 uur, bij jou op locatie werken we aan diverse onderdelen. Denk hierbij aan de communicatie, balans, samenwerking, techniek en vertrouwen.

Je kunt bij mij terecht met veel verschillende soorten vragen.

 • Stabiele basis creëren bij een nieuw paard
 • Gedragsproblemen
 • De klik terug vinden
 • Werken aan de hand
 • Ondersteuning en instructie bij het rijden
 • Angst wegnemen tijdens het rijden
 • Gedragsproblemen
Rij instructie op locatie
 • Rij instructie op locatie
 • Rij instructie op locatie

Tijdens de training zullen we kijken naar jouw individuele doelen en de behoefte van jouw paard of pony om zo tot een fijne en stabiele samenwerking te komen.

Tijdens mijn trainingen maak ik gebruik van verschillende trainingsvormen. Ieder paard is anders en vraagt om een andere aanpak. Ik vind het belangrijk om vanuit het gevoel en de behoefte van het paard te werken.

Naast de rijinstructie op locatie geef ik samen met mijn pony ook jonge kinderen de kans om anders paard te rijden dan ze gewent zijn op een manege. Om zo een basis op te kunnen bouwen waarbij ze niet alleen de techniek leren van paardrijden, maar ook leren communiceren met de pony en werken vanaf de grond.

Mijn trainingsgebied ligt in Utrecht, Overijssel en Gelderland en de kinderlessen worden gegeven in Nijkerk.

Prive Instructie

50

Instructie op locatie

 • Duur: max. 1 uur
 • Locatie: eigen locatie
 • Paard/Pony: eigen paard of pony
 • € 0,21 per km reiskosten (vanaf 20 km)
Maak een afspraak

Les grondwerken

50

Grondwerken

 • Duur: max. 1 uur
 • Locatie: eigen locatie
 • Paard/Pony: eigen paard of pony
 • € 0,21 per km reiskosten (vanaf 20 km)
Maak een afspraak

Meer weten over de instructiemogelijkheden op locatie van AP Instructie?

Inmiddels ruim een half jaar ontzettend blij met de lessen van Annika van AP Instructie! Mijn dochter heeft hier al zoveel geleerd. En zeker heeft ze nu niet alleen veel beter leren rijden maar heeft ze ook geleerd dat paardrijden niet alleen op de rug van een pony zitten is. Ze leert hoe met pony's om te gaan, respect voor ze te hebben en hoe je ze moet verzorgen. Haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Annika is duidelijk, kan uitleg geven die elk kind begrijpt en is heel geduldig. Je hebt paardrijden en paardrijden en bij AP Instructie leer je écht paardrijden!
Nouschka van Empelen

Het gezicht achter AP Instructie

Annika Posthumus

Al vanaf 3 jaar oud wilde ik “paardrijjuf” worden. Mijn opa had een manege en een fokkerij, ook mijn ooms en mijn vader hebben allen iets met paarden. Het paardenleven is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Mijn vader gaf les en kleine ik kon niet wachten tot ik dit ook kon gaan doen.

Vanaf mijn 18e geef ik paardrijles aan anderen. Eerst heb ik bij diverse maneges op de traditionele manier les gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.  In 2014 dacht ik, dit moet toch anders kunnen. Meer op basis van gevoel. Ik vind het belangrijk om op een eerlijke en zuivere manier les te geven, waarbij altijd het welzijn van het paard op nummer 1 staat. Deze manier van trainen heb ik ook teruggevonden terug bij TAKT Academy, waar ik ook mijn vervolgopleiding heb genoten.

Sinds 2018 is mijn droom dan eindelijk uitgekomen. Mijn eigen pensionstalling met mijn eigen pony’s en paarden! Samen met hen geef ik kinderen en volwassenen privéles. Mijn pony’s hebben een heerlijke ruime paddock en de hele dag beschikking tot ruwvoer en voldoende  ruimte om te kunnen bewegen. Soms heb ik ook een paard of pony in training en die zijn dan ook welkom in deze gezamenlijke paddock. Ook is er soms de mogelijkheid om een paard bij mij in pension te zetten, neem hiervoor contact met mij op.

Zo klein als mogelijk, zo groot als nodig!
×